Tradicionalni slovenski zajtrk v Vrtcu Mokronožci
V Sloveniji letos že štirinajstič obeležujemo Dan slovenske hrane, ki ga šole in vrtci tradicionalno obeležijo s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Tretji petek v mesecu novembru je dan, ko po slovenskih vrtcih in šolah zadiši po domačem, sveže pečenem kruhu, lokalno pridelanem medu, maslu, mleku in jabolkih. Letošnja osrednja tema je zajtrk kot celota, kjer se poudarja vseh pet sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka (kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo slovensko sadje). Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka, katerega namen je osveščanje in predajanje ključnih sporočil od dnevu slovenske hrane, se glasi: "Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!".
Otroci v Vrtcu Mokronožci so pripravili kulturni program, kjer so se predstavili s petjem, plesom, izštevankami. S kratkim nagovorom jih je pozdravila tudi podžupanja Občine Mokronog-Trebelno Snežka Bizjak, ki je otroke ob tej priložnosti za njihov trud nagradila s posebnim darilom.
Vrtčevski otroci so skupaj z vzgojiteljicami, kuharicami in prostovoljci pripravili več vrst kruha in peciv. Poleg seveda ni manjkalo domačega mleka, medu, masla, jabolk in peciv.